Problémovou oblast bude monitorovat nová kamera

09.07.2024

Poněkud problémové lokalitě na okraji hradeckého sídliště Vajgar (mezi nákupním centrem Merkur,...

[přečtěte si celý článek]


V Jindřichově Hradci má na zelené louce vzniknout potravinářský kombinát

01.08.2024

Během uzávěrky letního dvojčísla Žurnálu dorazila do redakce horká novinka. Jedná se o to, že...

[přečtěte si celý článek]


Rekonstrukce zámeckého pivovaru začala. Zastupitel Mikeš: Nabízela se i jiná řešení.

01.08.2024

V pondělí 20. května byla zahájena kompletní rekonstrukce objektu starého pivovaru v areálu...

[přečtěte si celý článek]


...další články

Problémovou oblast bude monitorovat nová kamera

Publikováno: 09.07.2024

Poněkud problémové lokalitě na okraji hradeckého sídliště Vajgar (mezi nákupním centrem Merkur, komplexem s restaurací Sparta či marketem Maxík a objektem firmy Teplospol) jsme se v minulosti věnovali několikrát. S houstnoucím šerem se totiž místo může začít jevit jako potenciálně nebezpečné. Především v létě slouží jako večerní a noční shromaždiště alkoholem a drogami více či méně upravené mládeže a jejích dospělých přívrženců, což není skutečnost právě pozitivní. Pořvávání, obtěžování, hlasitá hudba z mobilů a svinčík, toť místní kolorit. A vloni 14. ledna došlo u marketu Maxík dokonce k útoku nožem. Chlapci s kudlou v ruce bylo teprve čtrnáct let a pro o tři roky staršího pobodaného musel přiletět vrtulník.
A občané se začali stále hlasitěji dožadovat nápravy a instalace další kamery městské policie, která by tento plac zabírala. Vrchní strážník Luboš Müller už v lednu 2018 uvedl, že strážníci problém evidují, o zdejším výskytu závadových osob povědomí mají a dohled nad oblastí bude zintenzivněn. Což se snad i stalo. Ovšem nová kamera městského kamerového systému sem bude namontována až nyní.
V městské tiskové zprávě stojí, že radní 19. června schválili uzavření dohody o umístění a provozování kamerového bodu mezi městem Jindřichův Hradec a společností Teplospol, která v inkriminované lokalitě sídlí. Hradecký starosta Michal Kozár ve zprávě konstatuje, že ono místo využívají skupiny problémových osob, bez stálého příjmu, na něž ukládání pokut žádný vliv nemá. Jejich vymahatelnost je totiž v podstatě nulová. A dodává: „Proto jsme přistoupili k umístění stálého kamerového bodu, jenž bude lokalitu nepřetržitě monitorovat.“
Takže co? Takže uvidíme. Doslova.
(sd)