Nová Bystřice: Letní referendum zatím nic nevyřešilo

01.10.2024

Od letošního března informujeme o vývoji projektu silničního obchvatu Nové Bystřice, který má jak...

[celý článek zde již 01.10.2024]


Obchvat Nové Bystřice polarizuje město a jitří emoce

01.10.2024

Krajský záměr vybudovat východní silniční obchvat Nové Bystřice rozdělil obyvatele města na dva...

[celý článek zde již 01.10.2024]


Vražda a pokus o druhou!

11.09.2024

N. Včelnice – Ve čtvrtek 29. srpna, krátce před druhou hodinou ráno, vyjížděli policisté do Nové...

[přečtěte si celý článek]


...další články

Vražda a pokus o druhou!

Publikováno: 11.09.2024

N. Včelnice – Ve čtvrtek 29. srpna, krátce před druhou hodinou ráno, vyjížděli policisté do Nové Včelnice, odkud na tísňovou linku zavolal muž s tím, že k němu přiběhl zraněný soused a řekl mu, že on a žena, se kterou bydlí v nájemním bytu, byli napadeni nožem ozbrojeným útočníkem. Ten se po brutálním útoku dal na útěk a do pátrací akce se proto zapojili policisté z obvodních oddělení, policejní psovodi se psy a okresní i krajští kriminalisté. Jednatřicetiletý uprchlík byl zadržen nedaleko místa činu. Pobodaná žena středního věku zraněním podlehla, poraněný muž byl převezen do nemocnice. Kriminalisté na místě provedli všechny potřebné úkony, násilníkovi sdělili obvinění ze spáchání zločinu vraždy a vraždy ve stádiu pokusu a státnímu zástupci následně podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až výjimečný trest.
Vzhledem k tomu, že vyšetřování je v běhu, policisté k případu v době uzávěrky vydání víc sdělit nechtěli, ale v médiích se brzy objevila zpráva, že zavražděná byla matkou agresora a zraněný muž je jeho otčímem. Příčinou tragédie měly být dlouhodobé rodinné neshody a k incidentu údajně došlo v oprýskaném bytovém domě na hlavní ulici, která město protíná.
Podle informací serveru Novinky.cz už si žena na syna v minulosti policistům stěžovala, a tito v rodině jednou, společně se záchrannou službou, zasahovali. Policie však uvedla, že žádnou stížnost této ženy na chování syna neeviduje.
(sd)